شنبه 27 آبان 1396
English خانه تماس با ما نقشه سایت

مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان یک نهاد تحقیقاتی دانشگاهی در مهر ماه سال 1394 به استناد رای صادره در جلسه 249 شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی با اخذ مجوز موافقت اصولی، در راستای هدف احیای ذخیرۀ بزرگ طب سنتی و مکمل ایران و نحوۀ بهره وری از آن در علم پزشکی نوین کشور پایه گذاری گردید.
واژگانی چون طب مکمل و طب جایگزین به اشکالی از طب اشاره می کنند که در کنار، یا به جایِ، آنچه طب متعارف، طب تجربی، طب کلاسیک غربی یا آلئوپاتی نامیده می‌شود، به کار می‌روند. آ‌ن‌ها مجموعه‌ای از روش‌ها را در بر می‌گیرد که اکثراً برخاسته از فرهنگ بومی و تاریخی ملل بوده و برای پیش‌گیری، تشخیص و درمان، رویکردی متفاوت با طب متعارف دارند. مثال‌هایی از انواع طب مکمل و جایگزین به این شرح‌اند: طب سوزنی چین، آیورودا یا شفای کوانتومی هند، طب اخلاطی و .... مکتب طب سنتی ایران بر پایه مکتب طب اخلاطی قرار دارد. یعنی اصول تشخیص و درمان بیماری ها بر پایه شناخت ارکان چهارگانه آب، باد، آتش، خاک و اخلاط چهار گانه خون، بلغم، صفرا و سودا می باشد.
طب سنتی ایران (Traditional Iranian Medicine) مجموعۀ دانشِ شفاهی و کتبی، نظری و عملی است که از حکمت کهن ایرانی، یونانی و هندی در گهواره ی فلات ایران گرد آمده و در مهد تمدن اولیه ی اسلام بالیده است. این طب وامدارِ باور کهن به ارکان اربعه ی آتش، هوا، آب و خاک است و بدن آدمی را برساخته از اخلاط اربعه ی صفرا، دم، بلغم و سودا می‌بیند.
در باره استان
در باره دانشگاه